Search...

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ: 4ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΝΤΕΞΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Left.gr

Κουρνιασμένο δίπλα στον νεκρό πατέρα του βρήκε ένας αγρότης ένα τετράχρονο κορίτσι από τη Συρία, σε παρέβρια περιοχή του Θουρίου Έβρου. Μια ιστορία που δεν θα φτάσει ποτέ στα αυτιά εκείνων που υψώνουν συρματοπλέγματα και φράχτες, που δεν θα φτάσει ποτέ στα αυτιά όσων έχουν στήσει χρόνια τώρα την «Ευρώπη Φρούριο».


Το κοριτσάκι, που ονομάζεται Τάλα, είχε παραμείνει εκεί για περισσότερες από 10 ώρες, προσπαθώντας να προφυλαχθεί από την παγωνιά.
Οπως διαπιστώθηκε από τα έγγραφα, που έφερε πάνω του ο άντρας, επρόκειτο για έναν 32χρονο, υπήκοο Συρίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο θάνατός του, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.
Το κοριτσάκι, μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Κοινωνική λειτουργός και διασώστες, μετέβησαν στο νοσοκομείο και με πλήρως εξοπλισμένη κινητή ιατρική μονάδα του οργανισμού, παρέλαβαν το παιδί και αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», όπως ενημερώνει η Αυγή, σήμερα, 2η μέρα του 2015.

2/1/2014