Search...

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ «ΦΡΑΧΤΗ» ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Αρνητικό απέναντι στην κατασκευή «φράχτη» στον Έβρο που έχει προτείνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, εμφανίζεται το περιφερειακό συμβούλιο  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Κατά τη συζήτηση η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμβούλων θεώρησαν  τόσο τη συγκεκριμένη πρόταση όσο και αυτή του πλωτού κέντρου φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη αναποτελεσματικές και ίσως αντιβαίνουσες με το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.

«Θεωρώ ότι το μεταναστατευτικό ζήτημα που συζητήσαμε σήμερα, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έχουν προσδώσει στη χώρα μας ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το μήνυμα που δώσαμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και παρουσία. Ήταν μια εξαιρετική έκφραση δημοκρατικού προβληματισμού. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, καθώς ακούστηκαν όλες οι φωνές.  Το διαβουλευόμενο όργανο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα παίρνει αποφάσεις και θα έχει καταλυτικό ρόλο στα μεγάλα θέματα, είτε αφορούν κοινωνικά προβλήματα, είτε μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους», είπε μετά τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Παυλίδη, αποχώρησε από τη συζήτηση για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς όπως τόνισε, η συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να διεξαχθεί στην περιοχή Νέας Βύσσας Έβρου (όπου θα τοποθετηθεί ο "φράχτης"), όπως είχε προαποφασισθεί στο προηγούμενο συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης 
Ευάγγελος Λαμπάκης και ΟρεστιάδαςΔημήτρης Μουζάς, ο λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Δετσαρίδης και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ "Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες "Ελένη Βεληβασάκη.
Να σημειωθεί ότι στην επόμενη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για το «Καλάθι τοπικών προϊόντων», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός.
 15/2/2011